Полиран бетон

Защо полиран бетон?

В последните години полирания бетон се превръща в най-бързо растящия сегмент на пазара на подови настилки.

Благодарение на съвременните иновации в оборудването и техниките за полиране, ние можем да Ви предложим изглаждане на бетоновата повърхност, без значение на нов или стар бетон и високо полиран финиш, който никога не се нуждае от скъпо струващи вакси за поддръжка или други защитни покрития.

Превъзходните качества и дълготрайност на бетона, го превръщат все повече в предпочитана подова алтернатива за хипермаркети, магазини, складове, изложбени зали и обществени сгради, пред мрамор, гранит, плочки, балатум или бетон с епоксидно или друго покритие. Дори собствениците на къщи проявяват страстен интерес към този гладък, високо гланцов финиш, който може да бъде тониран, за да имитира вида на полиран камък.

Ние използваме тежки полиращи машини, оборудвани със серия от по-едри до най-финни диамантени инструменти, за да изгладим повърхността и да постигнем желаната степен на блясък.
Специални харденери на литиева основа се нанасят по време на процеса. Те реагират химически с компонентите в бетона и се превръщат в твърда плътна маса, която увеличава якостта на натиск и повърхностната износоустойчивост на бетона. Химичната реакция запечатва порите и по този начин повърхността е завинаги запечатена срещу проникването на вода, масла и замърсители. Завинаги е блокирано прахоотделянето, почистването на повърхността е много облекчено.
Течни тониращи оцветители могат да бъдат нанесени по време на обработката, ако се изисква цвят или декорация.
По време на финалните полиращи операции се нанася проникващ и запечатващ материал, който добавя още гланц и допълнителна защита.

Вашата полирана настилка ще има още едно предимство – високата отражателност на пода ще подобри осветеността на помещението и ще донесе икономия от електроенергия.

И на последно място – цената за която ще получите високоотражателен полиран под е значително по ниска от цената за изпълнение на епоксидно или полиуретаново покритие, както и от нов слой бетон.

Предимства на полирания бетон

 • Увеличава износоустойчивостта с над 400%
 • Увеличава удароустойчивостта с над 20%
 • Уплътнява порите на бетона и възпрепятства проникването на вода, масла и други замърсители
 • Елиминира прахоотделянето
 • Дълготраен блясък, който увеличава осветеността и намалява разходите за осветление
 • Въпреки високата гладкост, полираните подове са нехлъзгави – и в сухо и в мокро състояние
 • Облекчено почистване, намалени разходи за поддръжка
 • Следите от гуми на мотокари са минимални и лесно могат да се почистят
 • Без прекъсване на производството: Подът може да се експлоатира, веднага след като завърши третирането му. По време на обработката не се използват вредни, токсични или други опасни химикали, което е важно, когато заводът е пълен с готова продукция.
 • Повърхностните епоксидни, полиуретанови или други покрития с времето се надраскват, износват, напукват и отлюспват. Полирането на бетона и защитата му с проникващите течни втвърдители, защитава подовете перманентно.

Тониране на полиран бетон

АРТБЕТОН извършва диамантено шлайфане и полиране на:

 • Нови шлайфани бетонови настилки
 • Реновиране на захабени и увредени стари бетонови подове
 • Стари и нови мозайки
 • Мраморни и др. каменни подови настилки

 

 

 

Полираният бетон може да бъде тониран в процеса на полиране с транспарентни цветове.

Те също са проникващи и реагиращи с бетона и не го покриват, а само нюансират.